Mistakemistake website, you are on the homepage!
main menu
you are on the Mistakemistake releases page

Hip-electro-ragga 2 hop-reggae-step

"No mistake", Aleksandar Zikic, rok kriticar ROKENROL, SADA! u Blicu
Svojim albumom „Hipelectroragga2hopreggaestep“ (Multimedia Records) „Mistekemistake“ uspostavljaju most ne samo sa progresivnijim, inspirativnijim i isplativijim prostorima, nego i vremenima u kojima su elektronska pomagala kao supstituti klasicnih instrumenata tretirana sa više pažnje, poštovanja i kreativnosti. Njihova muzika deluje kao prilicno zatvoren, samodovoljan sistem, koji se napaja, razvija i obnavlja unutar sebe, dozvoljavajuci istovremeno javnosti da se približi i ucestvuje onoliko koliko želi i može. Takav koncept, srecom, nije poslužio kao izgovor za ispraznu pretencioznost, vec mnogo više kao zaklon za smiren i staložen rad.

Rezultat je album koji funkcioniše na svim planovima: ima dovoljno pop elemenata da bi bio prijemciv, ali zadovoljava i meru istraživanja neophodnu za integritet projekta. „Hipelectro...“ nije, dakle, proizvod otužnog, preterano oportunistickog igranja na sigurno i predvidljivog baratanja stereotipima, ali ni autisticno, neukusno hermeticno umetnicarenje. To je, može se reci, njegov osnovni kvalitet: „Mistakemistake“ ne okrecu leda publici, ali joj baš i ne hrle u susret raširenih ruku. Umesto toga nude sastanak na pola puta, za koji svaka strana mora da aktivira volju i uloži odredeni napor.

Za grupu je neobicno važno da gradi sopstveni koncept, da joj taj koncept bude u potpunosti jasan i da se to može primetiti pri susretu sa njihovom muzikom. Prva zgodna prilika dogodice se vec sutra u 21 cas, na live promociji u SKC-u. Iskoristite je, ili, ako bismo to rekli naslovima tri od ukupno dvadeset numera: Feel It. Fit In. Move On.

novi album
novi album
novi album
go to releases page
Copyrights notice! All rights resereved so don't fuck with anything!
Latest news listing
Releases
and downloads
Novi album
1. mart 2011.
Koncerti
live gigs
Fotografije
photo
Live gigs short list
27.12.2013 & MistakeMistake i Rahmanee @ Jazz Bar Centar
30.11.2013 & SweetEscape: MistakeMistake+Intruder @KCGrad
21.11.2013 & SteamPunk SoundSculpture@LASCIAR VIBRARE-DKSG